Kvinnan nekades skjuts hem i polisbil. Strax därefter dödades hon utanför polisstationen. Arkivbild.
Kvinnan nekades skjuts hem i polisbil. Strax därefter dödades hon utanför polisstationen. Arkivbild. - Foto: Thanassis Stavrakis/AP/TT

Ilska efter att kvinna mördats vid polisstation

Demonstranter samlades under fredagen utanför en grekisk polisstation där en 28-årig kvinna mördades tidigare i veckan, i protest mot kvinnovåldet som tagit fem liv hittills i år.


Kvinnan dödades av sin tidigare partner utanför stationen i nordvästra Aten, dit hon tagit sig för att be om hjälp för att undkomma våldet.

Enligt uppgifter från polisutredningen som läckt ut till pressen var kvinnan rädd för att expartnern följde efter henne och bevakade hennes hus. Efter att ha larmat poliserna ska hon ha bett dem om att bli körd hem i en polisbil, eftersom hon fruktade mannen. Poliserna nekade henne, och sade åt henne att ringa polisens larmnummer i stället.

— Polisbilen är inte en taxi, säger larmpersonalen i en inspelning av samtalet som släppts av polisen.

När expartnern attackerade henne med en kniv, precis utanför polisstationen, var hon fortfarande i telefon med larmcentralen, enligt uppgifterna som läckts.

Mannen greps och placerades på eget initiativ på psykiatrisk mottagning. Fem poliser har tagits ur tjänst med anledning av händelsen, som Greklands minister för medborgarsäkerhet Michalis Chrisochoidis kallar för "ett av de svåraste ögonblicken" i hans karriär.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!