Palestinier går genom förstörelse i Khan Yunis. Arkivbild.
Palestinier går genom förstörelse i Khan Yunis. Arkivbild. - Foto: Fatima Shbair/AP/TT

Frisläppta Gazabor vittnar om missförhållanden

150 Gazabor som varit tillfångatagna av Israel har släppts under måndagen, enligt den Hamasstyrda gränsmyndigheten. Enligt myndigheten har de behandlats illa.


Under det över sex månader långa kriget har israeliska soldater tagit hundratals Gazabor till fånga, för att sedan frige dem i grupper.

"Det är mycket tydligt att de här fångarna har utsatts för allvarliga missförhållanden då ett antal av dem skickades till sjukhus", uppger gränsmyndighetens talesperson Hisham Adwan om de som frigivits under måndagen.

En av dem som släppts uppger för nyhetsbyrån AFP att han och en kompis blev slagna och torterades när de hölls tillfångatagna av israelerna.

"Militären. . . släppte hundar på oss för att attackera oss", säger mannen, som uppger att han var "på knä" från morgon till kväll i nästan två månader.

Den israeliska militären har inte kommenterat händelsen men uppger att det är "absolut förbjudet" att missköta dem som gripits.

"De som inte är involverade i terroristaktiviteter släpps tillbaka in i Gazaremsan", meddelar militären i ett uttalande.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!