Stridande från Hizbollah. Bild från en begravning av en befälhavare från milisen, den 17 april.
Stridande från Hizbollah. Bild från en begravning av en befälhavare från milisen, den 17 april. - Foto: Mohammed Zaatari/AP/TT

Kvinna och barn uppges dödade – Hizbollah hämnas

En kvinna och en 12-årig flicka uppges ha dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen under tisdagen. Shiamilisen Hizbollah har avfyrat tiotals raketer mot Israel som svar.


Kvinnan och flickan tillhörde samma familj och dödades i ett angrepp som skadade ytterligare sex personer, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Senare på tisdagskvällen meddelade den Iranstödda milisen Hizbollah att tiotals raketer avfyrats mot norra Israel "som del av ett svar på den israeliska fiendens attacker mot. . . civila hem, särskilt den fruktansvärda massakern i Hanine och dödandet och skadandet av civila".

Tidigare under tisdagen meddelade Israels militär att två "viktiga" medlemmar ur den Hizbollah dödats i andra attacker i Libanon. Hizbollah bekräftade att två män dödats av israelisk eldgivning.

Parallellt med kriget mellan Israel och terrorstämplade Hamas i Gazaremsan har det pågått eldgivning så gott som dagligen i det oroliga gränsområdet mellan Israel och Libanon, med drönar- och raketattacker från bägge sidor gränsen.

Sedan Hamas attack i södra Israel den 7 oktober har minst 380 personer dödats i Libanon, 72 av dem civila, enligt AFP:s sammanställning. Israel uppger att elva israeliska soldater och åtta civila dödats på deras sida gränsen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!