Förre premiärministern Boris Johnson saknade foto-id och nekades att rösta i lokalvalen i England, på grund av en lag han själv drivit igenom. Han tvingades vända för att ordna ett leg med foto. Arkivbild från 2023.
Förre premiärministern Boris Johnson saknade foto-id och nekades att rösta i lokalvalen i England, på grund av en lag han själv drivit igenom. Han tvingades vända för att ordna ett leg med foto. Arkivbild från 2023. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/TT

Boris Johnson glömde foto-id – nekades rösta

Boris Johnson, ett känt ansikte i stora delar av världen, fick vända om när han skulle rösta i ett lokalval i England. Den brittiske förre premiärministern hade inte med sig något id-kort med foto och fick fixa fram ett för att lägga sin röst, rapporterar The Guardian.


Lagen som kräver foto-id för att få rösta var han själv med och drev igenom 2022 under sin tid i den brittiska regeringen.

Den brittiska valkommissionen har varnat för att hundratusentals människor, bland dem många krigsveteraner, saknar den typ av id som krävs för att rösta. Ministern med ansvar för veteranfrågor har bett om ursäkt för att deras id inte godtas.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!