Nicolas Sarkozy akut till sjukhus

Franske presidenten höll på att svimma när han sportade i Paris.


PARIS. Frankrikes president Nicolas Sarkozy, 54, har insjuknat hastigt under ett träningspass och har förts omgående till sjukhus. Det är oklart hur allvarligt, men han har fått läkarhjälp på plats och ska genomgå ytterligare undersökningar.

Enligt Le Figaro säger hans officiella presstalesman vid Elyséepalatset att pressen kommer att få mer information om händelsen inom kort:

"Han undersöktes direkt av sin läkare, och han genomgår fler undersökningar. Mer information kommer att delges senare."

Sarkozy ska ha känt sig svimfärdig under en joggingtur, och befann sig i anslutning till sin bostad Lanterne i Versailles. Obekräftade uppgifter säger att han har förts till det militära sjukhuset i Val de Grace.

Den franske presidenten har kontinuerligt joggat och cyklat offentligt. De senaste uppgifterna om hans hälsa sträcker sig tillbaka till den 3 juli då läkare meddelat att värdena för hans hjärta och blod visat sig vara normala efter undersökning. Det var andra gången som några hälsouppgifter blev offentliga efter att han valdes den 6 maj 2007.

Efter den första, som offentliggjordes den 24 maj 2007, intygades att Sarkozys hälsa var tillräckligt god för att han skulle klara av sina arbetsuppgifter som president.

Se Nicolas Sarkozy jogga nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.