Berlusconi: Oacceptabelt med kritik mot regeringen

Den italienske premiärministern gick i dag till attack mot den statliga televisionen.


ITALIEN. Den skandalomsusade italienske premiärministern Silvio Berlusconi gick i dag till hårt angrepp mot den statliga televisionen i landet eftersom han menar att det är oacceptabelt att man, tillsammans med en vänsterorienterad dagstidning, riktat kritik mot regeringen.

Berlusconi, vars mediaimperium äger de flesta privata tevekanaler i Italien, menar att det statligt ägda teve-bolaget RAI alltid varit mot honom.

– Jag har fått möjlighet att säga det som en majoritet av italienarna tänker, vilket är att det är oacceptabelt att den statliga televisionen, som alla betalar för, är den enda kanalen som alltid är emot regeringen, sa Berlusconi.

Berlusconi gick också till attack mot tidningen La Republica för dess rapportering om den sexskandal som premiärministern för tillfället är inblandad i.

– Jag har inget att be om ursäkt för, säger Berlusconi om sexanklagelserna.

Berlusconi sa också att vänstern borde vara glad över att han bett den statliga televisionen att upphöra med kritiken, oavsett om den är riktad mot regeringen eller oppositionen. Det skriver i dag The Daily Mail.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!