"Inte förvånande att GGF avnoteras"

Aktiespararnas ordförande Günther Mårder om att Global Gaming Factory X stängs av från Aktietorget.


I dag kastades Global Gaming Factory X AB, GGF, ut från Akitetorget efter att deras diciplinkommitté kommit fram till att bolaget brustit alltför mycket i sin information.

– Diciplinkommittén har rekommenderat oss att slänga ut GGF. Nu finns inga förutsättningar att bolaget ska komma tillbaks för handel. I alla fall inte hos oss, sa Peter Gönczi, ansvarig för marknadsövervakningen på Aktietorget, till Nyheter24.

Att GGF avnoteras är inget som förvånar Aktiespararnas ordförande Günther Mårder.

I en intervju med SvD säger Günter att man måste respektera beslutet, även om det är synd om de små aktieägarna.

– Det viktigaste i det här fallet är att man måste respektera den disciplinkommitté som nu fattat det här beslutet. Det är väldigt positivt att det tas krafttag mot hanteringen av en bristande process, säger han och fortsätter:

– Jag tror inte att så många är förvånade att det här inträffar, men det är aldrig kul att uppleva en avnotering av ett bolag. Det är oerhört synd att så många små aktieägare kommer i kläm, som kanske investerat byggt på uttalanden som visat sig vara helt felaktiga, säger Günther Mårder till SvD.

I och med att GGF avnoteras kommer aktieköpen att kunna ske mellan personer, i stället för att som tidigare ske på börsen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.