Soldat dödad i attentat i Pakistan

En soldat dödades och nio skadades. (TT)


En soldat dödades och nio skadades när en självmordsbombare slog till i staden Doaba i nordvästra Pakistan på tisdagen. Soldaterna kontrollerade bilar som var på väg in på ett marknadsområde när explosionen skedde.

Våldet har trappats upp i Pakistan den senaste tiden. Armén strider på två fronter mot de militanta grupperna i landet och islamisterna har kontrat med flera attacker mot främst poliser, militärer och politiker.

Värst är våldet i gränstrakterna mot Afghanistan där också Doaba ligger. Det dåliga säkerhetsläget har förvärrats av att landets nya regering inte hanterat den globala finanskrisen tillräckligt bra.

På tisdagen avfyrades dessutom raketer mot flygplatsen i Peshawar. Ingen människa skadades vid attacken men angreppet orsakade en del materiella skador. Skadorna var dock inte så allvarliga att flyg fick ställas in.

Flygplatsen ligger i anknytning till en av det pakistanska flygvapnets baser och polisen utgår från att talibaner eller andra militanta grupper ligger bakom attacken.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!