Mor och dotter mobbades till döds

Polisen brydde sig inte.


STORBRITANNIEN. Den 23 oktober 2007. Sent på natten stod en bil i lågor i Barwell i närheten av Hinckley, Leicestershire.

I framsätena hittade brandmännen två kraftigt brända kroppar. Någon hade hällt bensin över hela framsätet. I dag fann en jury att polisen hade struntat i mammans rop på hjälp.

Kropparna tillhörde Fiona Pilkington, 38, och hennes 18-åriga dotter Francecca Hardwick. Dottern led av en svår utvecklingsstörning och mobbades så pass mycket att mamman inte längre klarade av stressen.

Fiona beskrev i en dagbok hur ungdomar stod utanför deras hem och skrek glåpord, kastade flaskor och smällare mot huset hela nätter.

–Satt i mörkret. Vaken fram tills klockan 02.30, skrev hon.

Ungdomarna brukade härma dotterns gångstil och sitta utanför hennes sovrumsfönster och be henne ta av sig sin pyjamas.

Men också sonen Anthony Hardwick, som lider av svår dyslexi, var en måltavla.

Vid ett tillfälle tvingade de in honom, under knivhot, i ett litet skjul och låste. Till slut var han tvungen att slå sönder fönstret för att ta sig ut.

Mamman kontaktade polisen 33 gånger, diskuterade problemen med flera representanter från de sociala myndigheterna och skrev till och med till kommunfullmäktige. Men ingenting hände, skriver The Guardian.

– Hennes samtal prioriterades helt enkelt inte, sa juryn.

Den uppgivna undersökningsdomaren, Olivia Davison, sa:

–Om någon bara hade satt sig ner med kvinnan och tagit en kopp te...

–Detta fall gör mig orolig över hur polisen bearbetar och samlar in information från offer av antisocialt missbruk.

Dagens förhör slet upp gamla sår. Fionas föräldrar och Franceccas morföräldrar uppgav att de hoppas att dödsfallen åtminstone kan förhindra att något liknande händer i framtiden.

–Vi tänker på Fiona och Francecca varje dag. Vi hoppas att dagens förhör kan rikta ljuset mot detta hemska problem. Om det så endast hjälper en familj kommer deras död inte vara förgäves.

Skuggkabinettets inrikespolitiska talesman, Chris Grayling, var upprörd över polisens agerande.

–Det här fallet har chockat vår nation. Att polisens uppgett att de inte är ansvariga för att förhindra denna typ av mobbning är ofattbart.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!