Demonstranter bröt sig in i tevestudion

BNP-ledaren Nick Griffins teveframträdande har skapat rabalder utanför BBC:s lokaler.


LONDON. BBC:s beslut att bjuda in ledaren för nationalistpartiet British National Party, Nick Griffin, till ett debattprogram under torsdagen har skapat rabalder utanför BBC:s lokaler i London.

Hundratals demonstranter har samlats utanför för att högljutt protestera mot beslutet, och ett 30-tal har redan brutit sig förbi polisens avspärrningar. Vissa har till och med tagit sig in i lokalerna.

– De här människorna har körts hit med bussar från hela Storbritannien av grupper som får ekonomiskt stöd av Labourdistrikt. Det är vedervärdigt, sa Griffin, enligt Sky News.

Trafiken vid Wood Lane fick stängas av när tusentals demonstranter gick längs vägen.

Griffin kommer att delta i programmet Question Time under torsdagskvällen. Beslutet att bjuda in Griffin är förankrat på högsta ort.

– Det är inte BBC:s sak att censurera och säga att de inte får vara med, säger bolagets vice vd, Mark Byford, enligt BBC News.

Men det är inte bara demonstranter som har kritiserat beslutet. Londons förre borgmästare, Ken Livingstone, har kallat BBC:s agerande för ansvarslöst.

– Till skillnad från med andra partier, när Nick Griffin talar, eller när de blir valda i något område, ser vi en ökning av rasistiska attacker, sa han under torsdagen, enligt The Independent.

Utanför statstevens lokaler håller demonstranterna upp olika plakat för att visa sitt missnöje. Sky News rapporterar att ett antal har tagit sig in i lokalerna.

Simon Darby, vice partiledare för BNP, menar att partiet kommer att garantera Griffins säkerhet i byggnaden och att partiet inte kommer att arrangera någon motdemonstration.

Se de våldsamma upploppen nedan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!