Twitter - ett paradis för pedofiler

Twitter har lockat till sig pedofiler.


Den populära sajten Twitter har blivit en lätt jaktmark för pedofiler som vill lura barn till sex, tror brittiska experter. Pornografiska bilder av unga flickor och pojkar är helt tillgängliga. Hela sajten är obevakad och saknar moderatorer.

Brittiska tabloiden The Sun har tagit del av ett onlinesamtal mellan en grupp ungdomar som blivit infiltrerade av en pedofil.

"Vad vill du göra? Var vill du åka?", frågade en pedofil en 13-årig pojke, som hade postat en bild av sig själv och sin syster på Twitter.

Pojken svarade: "Stöter du på mig?". Den misstänkte pedofilen kontrade: "Nej, inte alls. Jag är bara intresserad av att veta mer om dig."

– Om man tittar på dessa tweets skulle jag säga att pojken följs av en vuxen som låtsats vara tonåring. Det visar hur lätt det är för en pedofil att ragga upp barn på Twitter, säger Mark Williams-Thomas som är före detta polis och specialiserad på barnpornagrafifrågor.

Andra Twitter sidor visar obscena bilder av thailändska flickor som helt klart är under 18 år. Tydliga barnporrbilder med flickor som ser så unga ut som 11 år existerar också på webplatsen. Trots påtryckningar från flera Twitteranvändare så ignorerar sajten att kontrollera misstänkta användare. Dessutom vägrar de ha en länk till föreningen Child Exploitation and Online Protection Centre där ungdomar kan slå larm om misstänkta bloggar, skriver The Sun.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!