Läsarna upprörs av gravid tonårsmodell

Modellen var för rädd för att berätta för mamma och agenturen.


Den brittiska modellen Jourdan Dunn, 19, är höggravid och ska föda i december. Samtidigt är hon med på omslaget av senaste Teen Vogue ihop med Chanel Iman.

Att Dunn är gravid är närmast omöjligt att se på omslaget. Men det nämns i tidningen. Detta upprör läsarna som menar att det sänder ut fel signaler.

Dunn hade inte berättat om sin graviditet förrän efter fotograferingen. På grund av rädsla säger hon själv:

– Allt jag kunde tänka på var vad min mamma skulle säga, på min agentur och på min pojkvän, säger Dunn skriver The Huffington Post.

Kritik kommer nu från flera håll. Alla från mammagrupper till metodistkyrkan är upprörda. Nu har chefredaktören Amy Astley valt att gå ut med ett pressmeddelande där hon säger att hon valde att "stödja" i stället för "döma".

"Tonårsgraviditet är ett svårt ämne som Teen Vogues läsare (med en medelålder på 18) är mogna nog att exponeras för."

Inför det kommande kongressvalet kan tonläget i frågan höjas. Republikanerna, som är på stark tillbakagång, har besvärats över glamouriseringen av tonårsgraviditeter. Den kampen, som tog sitt avstamp med Jamie Lynn Spears graviditet, underlättades inte på något sätt av att förra vicepresidentkandidaten, och Alaskaguvernören, Sarah Palins dotter Bristol blev gravid med Levi Johnston.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!