Expressens Sjöberg avgår

Expressens chefredaktör avgår efter sju år i tjänsten som chefredaktör.


Otto Sjöberg avgår nu efter sju år som chefredaktör på tidningen Expressen.

– Jag har jobbat i sju år som Expressens chefredaktör och det är en lång tid. Vi har genomfört ett genomgripande varumärkesarbete. Upplagan har stabiliserats och vi tar marknadsandelar. Det är ett bra läge att lämna över till en ny person som kan ta sig an de nya utmaningar som tidningen står inför, säger Otto Sjöberg, enligt Expressen.

Det var under ett informationsmöte för personalen som beslutet meddelades. Ett rekryteringsarbete för en ny chefredaktör har nu inletts.

– Styrelsen inleder rekryteringsarbete direkt. Vi vill hitta en person som kan fortsätta det arbete med varumärket som Otto har varit med om att starta. Det är en förutsättning och en bra grund, säger Torsten Larsson, styrelseordförande för Expressen.

På tidningen menar man att personalen är i full gång med att driva det förändringsarbete som man är inne i. Per-Anders Broberg, som tar över det publicistiska ansvaret för tillfället när Sjöberg avgår, hävdar att tidningen är i ett stabilt läge, skriver Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.