Kvinna gifte sig med sin döde man

Magali Jaskiewicz gifte sig i Dommary-Baroncourt bredvid ett fotografi.


PARIS. Två dagar innan han omkom i en bilolycka friade 25-årige Jonathan George till sin livspartner 26-åriga Magali Jaskiewicz. Ända sedan olyckan för ett år sedan har hon sörjt bortgången, men bestämde sig ändå för att bli Georges änka och gifta sig med honom.

Under bröllopsceremonin i Dommary-Baroncourt, Lorraine, i östra Frankrike, stod hon i sin klänning bredvid ett foto på George. De hade levt tillsammans i sex år och hade två gemensamma barn.

Ceremonin, som gästades av ett antal vänner och anhöriga, avslutades med att hon lade en blombukett på sin döde makes grav.

– Jag är inte riktigt på humör för en stor bröllopsmottagning så vi kommer bara att dricka en kopp kaffe och jag vill tacka alla som har stöttat mig, sa Magali Jaskiewicz.

– Under alla dessa månader har jag inte hört någon säga någonting negativt om vad jag planerade att göra.

Enligt fransk lagstiftning är det tillåtet att gifta sig med sin avlidne partner om det finns bevis för att den avlidne hade för avsikt att gifta sig med personen. Och enligt borgmästaren Christophe Caput var det ingen tvekan om den saken i det här fallet.

– Bruden hade till och med köpt sin bröllopsklänning, säger Christophe Caput till The Guardian.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!