Sarah Palin blir författarmiljonär

Guvernören har skrivit under ett kontrakt värt 56 miljoner kronor.


Republikanernas vicepresidentkandidat i höstens val är utan tvekan hetast på den amerikanska bokmarknaden. Förläggarna radar upp sig snällt på kö för att kunna landa ett kontrakt med Sarah Palin. Hon är på väg att teckna ett kontrakt värt sju miljoner dollar, motsvarande 56 miljoner kronor.

– Hon kommer att generera ett ton av pengar, säger en av New Yorks mest välkända pr-rådgivare, Howard Rubenstein, till The Times.

Palin-strategin påminner därför en hel del om hur Barack Obama lyckades profilera sig inför det amerikanska presidentvalet. Han slog igenom brett först efter att han blivit invald i senaten och publicerat bästsäljaren "The Audacity of Hope".

När det är lågkonjunktur i bokbranschen söker förlagen efter nästa storsäljare. Palin tros vara en sådan. Hennes popularitet bland konservativa sägs vara väldigt stor. Och till och med feministerna, som var emot henne i presidentvalet, sluter upp bakom henne.

– Det märks hur smart hon är, och ärligt talat, de som inte ser det är de korkade, säger radikalfeministen Camille Paglia till The Times.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!