Den leende terroristen berättar

Endast en terrorist överlevde attackerna i Bombay. Nu berättar han om det inträffade.


Förödelsen efter terrorattackerna i Bombay är stor. Drygt tio terrorister skördade 172 människors liv under två skräckfyllda dygn.

En terrorist överlevde Bombaymassakern. Azam Amie Kasav är nu den ende som kan berätta om motivet till attacken. Kasav, även kallad "den leende mördaren" berättar att han beordrades att "döda till det sista andetaget".

När han först upptäcktes av polis spelade han död på ett lokalt sjukhus, men avslöjades sedan när han råkade rycka till i kroppen.

Under förhör erkände Kasav några av förberedelserna bakom den blodiga attacken. Terroristerna hade kommit till Bombay för redan en månad sedan och tagit fotografier och spelat in videofilmer från de intressanta platserna. Två terrorister arbetade redan på hotellet Taj Mahal under täckmantel.

När gärningsmännen väl var inne i Taj Mahal beordrade de kockarna att laga till en riktig festmåltid som de kalasade på medan de bestämde vilka av gisslan de skulle döda.

Kasav avslöjade också att gänget slitit halsen av en kustvakt innan de anlänt till Bombay med båt. Indisk polis ska använda sig av Kasavs avslöjande för att försöka hitta hjärnorna bakom dådet, skriver Mirror.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!