16-årig pappa skakade ihjäl sin dotter

Döms till två och ett halvt års fängelse.


LANCASHIRE. 16-åriga Joshua Bacon skulle mata sin sju veckor gamla dotter Caitlyn. Men när hon inte ville äta tappade han till slut tålamodet och började skaka henne.

Det var när Joshua och barnets mamma Danielle Smith hade tagit Caitlyn till sjukhus med urinvägsinfektion som katastrofen hände.

Hon skulle skrivas ut dagen efter men hittade i stället livlös i sin säng. Joshua förnekar att han gjort något annat än försökt mata henne men Caitlyns hjärnskador tyder på att hon utsatts ordentligt. Hon avled fyra dagar senare trots att läkarna kämpade in i det sista för att rädda hennes liv.

Joshua Bacon har nu dömts till 2,5 års fängelse för vållande till annans död. Under rättegången jämförde läkare sju veckor gamla Caitlyns skador med de hon skulle fått om hon varit med om en allvarlig bilolycka.

Caitlyns mamma Danielle Smith tycker att straffet är för milt.

– Domen gör mig fullständigt illamående och äcklad. Vilka ursäkter kan vara tillräckliga för att ha dödat ett spädbarn? säger hon enligt Daily Mail.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.