- Foto: Misha Japaridze/AP/Scanpix

Noaks ark hittad i Turkiet

En grupp kristna upptäcktsresande hävdar att de hittat Noaks Ark.


ARARAT. Den nästan 5000 år gamla Noaks Ark har hittats i Turkiet. I alla fall om man får tro en grupp upptäcktsresande från Kina och Turkiet som hittat en träkonstruktion de hävdar är arken. Med hjälp av Kol14-metoden har träbitarna fastställts som 4800 år gamla - vilket överensstämmer med åldern på Noaks Ark.

– Det är inte hundra procent att det är Noaks Ark men vi tror till 99,9 procent att det är det, säger Yeung Wing-cheung, dokumentärfilmare från Hong Kong som deltar i resan, till AFP.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stockholmsbörsen på väg mot dyster inledning

Efter ryska rykten: Nej, Charles är inte död

Nyheten slog ned som en bomb i ryska medier under måndagen: Storbritanniens kung var död. Men det var han inte.

SBAB sänker bolåneräntorna

Statliga banken SBAB sänker listräntorna för bolån med 0,05 procentenheter gällande bindningstider på tre månader och ett år.

Flera brister vid utvärdering av bistånd

Gott om information om verksamheters resultat – men när det kommer till långsiktiga effekter brister det. Regeringens rapportering av biståndets resultat saknar dessutom ofta den information som riksdagen efterfrågar.

Tre till sjukhus efter gasexplosion

1 timme sedan
Tre personer vårdas på sjukhus efter en misstänkt gasexplosion på Stena Aluminium i Älmhult. Olyckan inträffade vid halv åtta-tiden under måndagskvällen, rapporterar lokala medier.

Stora problem hos Skatteverket – därför kan du inte deklarera

1 timme sedan
Sugen på att deklarera? Tyvärr får du vänta lite till.