- Foto: Jon Black/AP/Scanpix

14 års fängelse för homosex

"För att ha haft sex mot naturens ordning."


MALAWI. Två män i Malawi kan dömas till 14 års fängelse för att ha hängett sig åt homosexuellt sex och firat sin förlovning offentligt.

Tiwonge Chimbalanga, 20, och Steven Monjeza, 26 har häktades i december 2009, har nu fällts och får på torsdag veta hur långt deras straff blir.

Domaren, Nyakwawa Usiwa-Usiwa, konstaterade att homosexet strider mot naturens ordning och att de därför är skyldiga till grov oanständighet och onaturliga handlingar, skriver BBC.

Chimbalanga och Monjeza har hela tiden förnekat brott.

Människorätts- och utbildningsorganisationer som Cedep och CHRR kräver nu att omvärlden sätter press på Malawi att lätta på sin stränga lagstiftning. Malawi är oerhört beroende av bistånd från omvärlden och bör därför kunna påverkas att ändra sig, menar de.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.