1 av 4
2 av 4
- Foto: op
3 av 4
4 av 4
- Foto: Pressens bild/Scanpix

Stuntman portad från Empire State

En teveäventyrare som försökt hoppa ner med fallskärm för Empire State Building i New York portas från skyskrapan.


NEW YORK. Jeb Corliss, 34, känd från teveprogrammet Stunt Junkies på Discovery Channel, försökte sig i april 2006 på ett stunttrick utöver det vanliga.

Förklädd med en fetmauniform under vilken han gömt en fallskärm åkte han upp till högsta våningen i världsberömda Empire State Building på Manhattan, klättrade ut på fasaden och skulle just till att hoppa när två vakter lyckades gripa tag i honom och dra in honom igen.

Nu har en domstol i New York portat honom från den spektakulära skyskrapan för evigt, uppger nyhetsbyrån AP.

Domstolen avvisade också det Corliss anfört om att byggnadens ägare förtalat honom och på andra sätt skadat honom efter incidenten 2006.

Corliss advokat, Mark Jay Heller, kallar domen "en tom seger" för skyskrapans ledning eftersom Corliss redan lovat att undvika byggnaden såvida han inte blir inbjuden att återvända.

Sedan tidigare är han dömd till tre års villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst för upptåget på Empire State Building.

34-årige Jeb Corliss är en så kallade BASE-hoppare - en förkortning som står för building, span, antenna, earth och aktiviteten går ut på att just hoppa från fasta föremål.

Corliss har gjort mer än 1 000 framgångsrika hopp från byggnader och berg jorden runt. Han bor i Kalifornien.

För juryn förklarade han att han inte "tycker att det är något fel med det jag gör" och menar att BASE-jumping borde vara en rättighet.

En kommentar som Empire State Buildings ägare menar tyder på att han avser att försöka igen.

/
/
/
/
Dom
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!