Här sitter presidenterna i möte och pratar om deras förbättrade relation. En vecka arresterar USA tio män misstänkta för spioneri för Ryssland.
Här sitter presidenterna i möte och pratar om deras förbättrade relation. En vecka arresterar USA tio män misstänkta för spioneri för Ryssland. - Foto: Dmitry Astakhov/Scanpix

USA haffar tio ryska spioner

"Toppen på isberget."


NEW YORK. FBI har arresterat tio personer misstänkta för spioneri för Ryssland. Nio av de gripna är dessutom misstänkta för pengatvätt. En elfte misstänkt befinner sig på fri fot.

Gripandena är resultatet av ett "mångårigt utredningsarbete"enligt det amerikanska justitiedepartementet, skriver CNN.

Samtliga misstänks för förberedelse till olaglig agentverksamhet, ett brott som kan ge upp till fem års fängelse. Värre är det för de nio som misstänks för pengatvätt - det kan ge upp till tjugo års fängelse.

Ett meddelande från Moskva till två av de misstänkta är som taget ur en Bondfilm.

– Er utbildning, bankkonton, bil, hus etc. Allt detta tjänar ett enda syfte: att uppfylla ert viktigaste mål,  nämligen att söka och utveckla band i politiska kretsar i USA och skicka intelligensrapporter, står det i meddelandet enligt CNN.

Gripandena skedde bara en vecka efter att USA:s president Barack Obama hade ett möte med Rysslands president Dmitrij Medvedev. Obama kallade Medvedev för en "pålitlig partner".

– Vi lyssnar på varandra och talar uppriktigt sinsemellan, sa Obama enligt CNN.

/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!