1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Hon slängde hundvalparna i floden

Polis har gripit en tonårsflicka som ska ha kastat sex nyfödda valpar i floden - och filmat hela förloppet. SE VIDEO.


BUGOJNO. Videofilmen, som visar hur en ung kvinna i röd munktröja kastar ner sex nyfödda hundvalpar i floden - en åt gången - och låter dem drunkna, har väckt raseri bland djurvänner över hela världen sedan den släpptes tidigare i veckan.

Nu uppger den bosniska polisen att de gripit flickan, som lär vara i sina tonår, efter att ha fått tips av djurrättsföreningar.

Snart ska flickans föräldrar förhöras, uppger polisen, enligt Telegraph.

I enlighet med nyligen antagen djurskyddslagstiftning i Bosnien kan hon dömas för djurplågeri och få böter på uppemot 5 000 euro.

Enligt Velimir Ivanisevic, ordförande för SOS - en djurskyddsförening i Sarajevo - är flickan från staden Bugojno och videofilmen ska ha spelats in av hennes bror.

– Det är en spegling av samhället och det faktum att unga människor gör den här typen av saker visar hur de har uppfostrats, säger Velimir Ivanisevic, enligt Telegraph.

Videon är 44 sekunder lång och visar hur den blonda flickan i röd huvtröja oberörd plockar upp de tjutande svartvita valparna ur en vit hink och slänger ner dem i strömmen - en efter en.

Filmen har avlägsnats från Youtube, men finns kvar på ett antal andra sajter på nätet.

SE DEN SKAKANDE FILMEN HÄR (OBS! KÄNSLIGA TITTARE VARNAS):

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.

SAS skilsmässnota kan kosta över miljarden

Krisdrabbade SAS står inför en dryg skilsmässonota. Separationen från flygbolagsalliansen Star Alliance kan kosta minst 260 miljoner kronor. Ovanpå det landar en miljardsmäll för jurister och rådgivare, rapporterar norska medier.

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Den brittiska livsmedelsjätten Unilever, som bland annat äger den tidigare svenska glasstillverkaren GB, ska kapa 7 500 jobb och stycka upp verksamheten.

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag mer hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.