1 av 3
- Foto: MPC
2 av 3
- Foto: Police Department
Fallskärmen vecklades aldrig ut.
3 av 3
Fallskärmen vecklades aldrig ut.

Här faller hon mot sin död från tevetorn - i fallskärm

En kvinnlig fallskärmshoppare dog vid ett hopp från Malaysias näst högsta torn sedan hennes fallskärm inte fällts ut.


Det här är BASE

Fallskärmssporten BASE innebär att man hoppar från objekt med markkontakt.

BASE är en förkortning för Building, Antenna, Span, Earth formations - det vill säga byggnader, master och liknande, brospann (broar) och marken (klippor).

Utrustningen påminner om den som används vid konventionell fallskärmshoppning men är specifikt byggd för de krav som BASE-hoppningen ställer. Det traditionella två-skärmssystemet är till exempel ersatt av endast en fripackad fallskärm.

BASE-hoppning är en oreglerad sport där förbund och organisation saknas. Hoppningen bedrivs i privat regi av hopparna själva och utbildningen sker privat genom ett lärling- / mästare-system.

Källa: Wikipedia

KUALA LUMPUR. Australiska Kylie Tanti Marion, 42, omkom efter att ha kastat sig ner för landets näst högsta torn - Alor Setar Tower - i norra Malaysia.

Dödsolyckan inträffade i samband med en övning inför ett stort fallskärmsarrangemang.

Kylie Tanti Marion var i färd med att göra sitt tredje hopp för dagen när hennes fallskärm plötsligt strejkade och hon störtade ner mot sin död, uppger personal vid det 165 meter höga Alor Setar Tower.

– Jag såg henne kämpa för att få upp fallskärmen, men hon misslyckades, säger ögonvittnet Mohamad Zaidi Zainol Abidin, till The Star.

Marion, en mycket erfaren fallskärmshoppare, dog ögonblickligen, enligt företrädare för Telekom Malaysia, som äger tornet.

Hon var del av en grupp om 24 utländska och malaysiska deltagare i BASE-hopptävlingen KL Tower International Jump som skulle ha ägt rum den 7 oktober.

BASE innebär att fallskärmshopparna i regel väljer något mer udda ställen att hoppa från som byggnader, antenner, brospann och mark (Buildings, Antennae, Spans och Earth - BASE).

KL Tower är Malaysias högsta torn och rankas på plats 18 i världen.

Se en video från förra årets världsrekord i BASE-hoppning:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!