... Julian Assange, som nu är internationellt efterlyst av...
1 av 3
... Julian Assange, som nu är internationellt efterlyst av... - Foto: Lennart Preiss/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: Interpol - efterlysning av Wikileaks Julian Assange.

Mamma vädjar för Julian Assange - nu most wanted

Wikileaks grundare Julian Assange är numera uppförd på Interpols most wanted-lista och kommer att behöva se sig om över axeln vart han än går. Nu vädjar hans mamma i australisk radio.– Jag vill inte att min son jagas och fängslas.


SYDNEY. Julian Assange är efterlyst över hela världen efter att Interpol i natt fört upp Wikileaksgrundaren på sin lista över världens mest efterspanade män.

Interpol uppmanar det internationella samfundet att gripa Assange som är häktad i sin frånvaro i Sverige - misstänkt våldtäkt, sexuellt ofredande och olaga tvång.

Julian Assanges mamma i Australien är orolig för sin son.

– Han är min son och jag älskar honom och givetvis vill jag inte att han ska jagas och fängslas, säger mamma Christine Assange till ABC Radio.

Christine Assange har flyttat från miljonstaden Melbourne till Queensland för att undkomma medieuppmärksamheten. Men i den unika intervjun med ABC Radio säger hon bland annat att det som sägs om sonen knappast kan stämma.

– Jag reagerar som vilken mamma som helst skulle ha gjort i samma situation. Det här gör ont. Mycket av det som sägs om mig och Julian är inte sant.

Julian Assanges svenske advokat, Björn Hurtig, har överklagat häktningen i Sverige till Högsta domstolen, som nu ska ta ställning i frågan.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!