1 av 3
- Foto: Max Nash/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Marc Femenia / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Marc Femenia / SCANPIX

Razzia mot julruschbombarens hem

Brittiska säkerhetsstyrkor har genomfört en razzia i den 29-årige julruschbombarens hem i Storbritannien - där mannen studerade under fyra års tid.


BEDFORDSHIRE. Under natten mot måndagen har brittiska säkerhetsstyrkor undersökt den 29-årige julruschbombarens kopplingar till Storbritannien.

På lördagseftermiddagen slog 29-åringen till mot julhandeln i centrala Stockholm - med sex rörbomber runt kroppen, men lyckades bara spränga sig själv i luften.

Den irakiskfödde mannen pluggade till sjukgymnast vid University of Bedfordshire i Storbritannien och tog examen 2004. Under de senaste åren har han tillbringat en hel del tid i staden Luton 50 kilometer norr om London.

Polis genomsökte sent på söndagskvällen en fastighet i Bedfordshire i enlighet med brittiska terrorlagar, uppger tidningen Guardian.

Enligt uppgifter ska delar av mannens familj fortfarande bo kvar i Luton och hans grannar säger att de såg honom själv för två och en halv vecka sedan.

– Jag brukade se honom ofta. Han sa inte mycket, men verkade trevlig. Jag brukade se honom promenera med barnen, säger Tahir Hussain, 33, en taxichaufför, som bor i grannskapet, till Daily Telegraph.

– Jag chockades när jag hört vad som hänt. Jag trodde aldrig att han skulle kunna göra något sådant.

Scotland Yard genomförde fem i elva på söndagskvällen en husrannsakan.

– VI har inte gripit någon och vi har inte hittat något farliga material.

Enligt Dagens Nyheter har julruschbombaren precis innan lördagsattentatet i korsningen Drottninggatan/Brunssgatan varit i Storbritannien och Jordanien.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

Kidnappad flicka befriad efter tio år

En ung kvinna har räddats från sina kidnappare i nordöstra Nigeria, tio år efter det att hon fördes bort.

Maldivernas fängslade expresident friad av HD

Högsta domstolen i Stilla havsnationen Maldiverna har beslutat att den dömde tidigare presidenten Abdulla Yameen omedelbart ska släppas, och upphäver därmed en tidigare fängelsedom på elva år för korruption.

Polisen i Östersund rapporterar om fylleri / lob

1 timme sedan
"Centrum, berusad kvinna omhändertagen", skriver polisen på sin hemsida.

Geely säljer Volvoaktier för 14,5 miljarder

1 timme sedan
Kinesiska Zhejiang Geely Holding säljer hela innehavet av B-aktier i lastbilstillverkaren AB Volvo, meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

Kiruna: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"E10, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.