... den republikanska toppolitikern Sarah Palin för massakern i Arizona.
1 av 3
... den republikanska toppolitikern Sarah Palin för massakern i Arizona. - Foto: Guillermo Arias/AP/Scanpix
Den demokratiska kongressledamoten Gabrielle Giffords kämpar nu för sitt liv på ett sjukhus i Tucson.
2 av 3
Den demokratiska kongressledamoten Gabrielle Giffords kämpar nu för sitt liv på ett sjukhus i Tucson. - Foto: AP/Scanpix
3 av 3
- Foto: WikiCommons

Sheriff: Palin ansvarig för skjutningarna i Arizona

Sheriffen Clarence Dupnik anklagar republikanernas Sarah Palin för massakern i Tucson, Arizona, där en demokratisk kongressledamot skadades svårt och sex personer dog. SE VIDEO!


TUCSON. Pima Countys sheriff Clarence Dupnik tog på söndagen bladet från mun och sa att republikanernas fixstjärna Sarah Palin och den republikanska Nevadapolitikern Sharon Angle bär ett personligt ansvar för den "förgiftade politiska miljö", som han menar måste upphöra efter skjutningarna i Tucson.

Den konservativa nyhetskanalen Fox News politiska kommentator, Megyn Kelly, har anklagat sheriffen för att blanda in politik där den inte hör hemma.

Men i en intervju med nyhetsankaret Geraldo Rivera i samma kanal står Dupnik fast vid sitt uttalande. Och går ännu längre när han namnger två tongivande republikanska politiker - som han menar alldeles särskilt piskat upp hatet.

– Jag menar att det är tid att vi som land börjar granska oss själva i vår själ. För jag menar att den förgiftade retorik från människor i radiobranschen och i tevebranschen som uppfostrar våra barn... vi må ha yttrandefrihet, men den får också konsekvenser. Arizona har blivit fördomarnas och hyckleriets Mecka, säger sheriff Dupnik.

Geraldo Rivera anklagar då demokraterna för att dra nytta av hans kommentarer och undrar om han ångrar dem.

– Inte på något sätt. Det förvånar mig inte att folk på högerkanten är upprörda över att personer som jag, och kanske folk på vänsterkanten, och en massa andra människor, känner som jag. Att ilskan tjänar ett specifikt parti mer än andra. Och det skulle inte förvåna mig om det håller i sig minst till 2012.

2012 är det presidentval i USA - och då väntas Sarah Palin representera det republikanska alternativet till den sittande demokratiske presidenten, Barack Obama.

– När man har folk som Sharon Angle i Las Vegas, som i kampanjen mot Harry Reid, säger vansinniga saker som att "vi kanske måste ta till det andra tillägget" (i konstitutionen - som reglerar rätten att bära vapen, reds anm). Och människor som Sarah Palin som säger "Vi har folk som Gabby Giffords i vårt kikarsikte".

– Jag menar att de uttalandena är helt ansvarslösa och inte utan konsekvenser. Och vi ser konsekvenserna nu, säger sheriff Clarence Dupnik till Fox News.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

1 timme sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.