1 av 2
- Foto: Marcio Jose Sanchez/AP/SCANPIX
2 av 2

Mark Zuckerbergs facebooksida hackad

Inte ens facebookgrundaren kommer undan.


Facebook har flera gånger skärpt säkerheten på sajten efter att olika brister påtalats och bland annat kan användare numera tvingas visa att de är den de utger sig för att vara genom att namnge ett antal ansikten ur ens egna fotoalbum för att kunna logga in.

Men fortfarande finns uppenbarligen luckor.

Tydligare än när facebookgrundaren Mark Zuckerbergs egen officiella fansida nu hackats blir det inte.

Hackaren, som inte lämnade sitt alias eller någon hackergrupps namn efter sig, gick in på Zuckerbergs sida och postade ett meddelande om att Facebook skulle kunna förändras och bli en "social business" med mikrolån som affärsidé.

Närmare 2000 personer han trycka på like-knappen och 438 personer kommenterade inlägget. Flera var positiva till hackerversionen av Zuckerbergs förslag medan andra skrev att det var en omöjlig idé, skriver CNN.

Hur den påstått lynnige och lite tjurige Zuckerberg, själv med omfattande hackerkunskaper, reagerade på intrånget är oklart. Men att det visar på att säkerhetsbristerna fortfarande finns kvar på Facebook är tydligt.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Nästa artikel
Google byter vd
Senaste nytt

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.