Khadaffitrogna folkmassor.
1 av 3
Khadaffitrogna folkmassor. - Foto: Pier Paolo Cito/Scanpix
Natos bomber.
2 av 3
Natos bomber. - Foto: AP/Scanpix
Charles Bouchard, Natos man i Libyen.
3 av 3
Charles Bouchard, Natos man i Libyen. - Foto: Farnce Huard/Scanpix

Khadaffistyrkorna använder civila som sköldar

Nato bombar tillbaka Khadaffis styrkor från Misratah


MISRATAH. Rebellstyrkorna kontrollerade staden Misratah, cirka 210 kilometer öster om huvudstaden Tripoli, men har attackerats ihålligt av Khadaffitrogna styrkor och minst 30 rebeller har dörr i striderna, rapporterar Skynews

De senaste 24 timmarna har Natos stridsplan slagit tillbaka mot Khadaffis styrkor utanför staden och har bombat 17 stycken stridsvagnar, samt "en betydande andel" av regimens militära styrkor och vapenlager under de senaste 24 timmarna. Allt enligt Natostyrkornas befälhavare över Libyenoperationen Charles Bouchard:

– Vi har sett fruktansvärda exempel på hur regimens trupper medvetet placerar sina vapensystem i närheten av civila, bostäder och böneställen.

–  Trupper har också observerats gömma sig bakom kvinnor och barn. Den här typen av beteende bryter mot internationell lag och kommer inte att tolereras, säger Bouchard.

Fem afrikanska ledare, tillika representanter för Afrikanska unionen, har återigen vädjat om ett omedelbart stopp på fientligheterna och har föreslagit en färdplan för fred baserad på dialog mellan samtliga libyska parter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

1 timme sedan
Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.