Johannes Paulus II
1 av 4
Johannes Paulus II - Foto: PLINIO LEPRI/Scanpix
Påven i Monterey, Mexiko 1979.
2 av 4
Påven i Monterey, Mexiko 1979. - Foto: Ap/Scanpix
Påven med Victoria 1999.
3 av 4
Påven med Victoria 1999. - Foto: Toni Sica/Scanpix
Petersplatsen i Rom.
4 av 4
Petersplatsen i Rom. - Foto: Massimo Sambucetti/Scanpix

Påvemani drabbar påvens pojkar

Påvens pojkar tvivlar inte på Johannes Paulus som mirakelmakare.


ROM. På söndag ska den förre påven Johannes Paulus II helgonförklaras av katolska kyrkan. Tusentals medlemmar i föreningen "Påvens pojkar" (Papa Boys Association) vallfärdar nu till Rom för att hylla sin hjälte.

13 000 pojkar med sovsäckar, påve-tröjor och sprudlande entusiasm rapporteras anlända Rom från hela Italien för att delta i helgonförklaringen på Peterplatsen i Rom, skriver France24.

– Vi föddes under hans påveämbete, deltog vid hans samlingar och tillbringade World Youth Days med honom. Han var vår vän som nu blir helgonförklarad. Det är en otrolig händelse. Jag skulle inte missa det för något i världen, säger medlemmen Massimo Manzolillo.

Trots att det har framförts kritik mot att Vatikanen har påskyndat processen att helgonförklara Johannes Paulus så hyser Papa Boys inga tvivel på hans kvalifikationer som mirakelmakare:

– Hundratals människor ringer och berättar om påvens mirakel. Jag vet minst 700 barn som döpts efter Johannes Paulus eftersom de föddes som mirakelbarn av mödrar som inte kunde bli gravida men vars böner hjälpte dem att befruktas, säger Papa Boys överhuvud Daniele Venturi.

Fanklubben Papa Boys Association grundades kort efter Johannes Paulus död 2005.

/
/
/
Rom
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!