Denna Kalle har fingrarna i styr bredvid poptjejen Adrienne Bailon från Cheetah Girls.
1 av 3
Denna Kalle har fingrarna i styr bredvid poptjejen Adrienne Bailon från Cheetah Girls. - Foto: Matt Stroshane / AP
Musse Pigg har hittills klarat sig bra när det gäller skandaler.
2 av 3
Musse Pigg har hittills klarat sig bra när det gäller skandaler. - Foto: AP
En 60-årig man dömdes för att ha tafsat på Mimmi Pigg. Här poserar en Mimmi-maskot med Katy Perry och Hayden Panettiere.
3 av 3
En 60-årig man dömdes för att ha tafsat på Mimmi Pigg. Här poserar en Mimmi-maskot med Katy Perry och Hayden Panettiere. - Foto: Gene Duncan / AP

Maskotarna som är lite för "vänliga"

Kalle Anka har stämts för sexuella trakasserier. Vilka andra maskotar har varit lite för närgångna?


Maskotslagsmål

Det är en fullt vanlig företeelse på sportevenemang i USA att lagens maskotar slåss med varandra "som en del av showen". Ibland har det dock uppstått "riktiga" slagsmål men det är alltid oklart om det varit uppgjort på förhand eller ej.

Flera gånger har det dock förekommit att maskotar hamnat i slagsmål med vanliga fans. Det kan bland annat handla om att maskoten skämtat med fel person eller helt enkelt retat ett motståndarfan som i klippet nedan där en man blir utslängd från en basketmatch efter handgemäng med hemmamaskoten.

Se klippet här.

ONTARIO. Se upp när du är på nöjesfält. En mamma har nått förlikning med Disney efter att hon blivit tafsad på av Kalle Anka på Disney World i Florida.

Kvinnan ska ha blivit tagen på brösten och sedan antastads ytterligare. Nu kan hon få upp till 50 000 dollar i ersättning av Disney.

Andra maskotskandaler

Det är dessutom inte första gången liknande har hänt.

I maj 2009 stämde en kvinna den av barn väldigt uppskattade restaurangkedjan Chuck E. Cheese. Hon hävdade att kedjans maskot, en stor ostätande råtta, tafsat på hennes bröst.

Efter ungefär ett år nådde hon en överenskommelse med restaurangkedjan.

I april 2004 åtalades en Disneyanställd för att i Tigerkostym (karaktär från Nalle Puh) ha tagit en dotter och hennes mor på brösten.

Anmälan fick stort genomslag och bara på en veckas tid hade ytterligare 24 anmälningar kommit in mot samma man.

Efter en ganska utdragen rättegång friades till slut den 36-årige Tigermannen, bland annat tack vare argumentet att det är svårt att se var man håller händerna när man har en liknande kostym på sig.

I augusti 2009 var rollerna ombytta och maskot blev offret. Då dömdes en 60-årig man till villkorlig dom och samhällstjänst efter att ha trakasserat Mimmi Pigg-maskoten sexuellt.

Han smög sig på maskoten bakifrån och började ta på henne, bland annat på hennes bröst, enligt kvinnans vittnesmål. Mannen var på Disney World i Florida tillsammans med sina barnbarn.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!