Här syns meddelandet Fadzil skickat ut med jämna mellanrum sedan torsdagen.
1 av 2
Här syns meddelandet Fadzil skickat ut med jämna mellanrum sedan torsdagen.
Fahmi Fadzil har blivit en digital Bart Simpson.
2 av 2
Fahmi Fadzil har blivit en digital Bart Simpson. - Foto: All Over Press

Straffet: 100 ursäkter på twitter

Han twittrade om missförhållanden på arbetsplats – får be om ursäkt hundra gånger twitter.


Första twitterstraffet - bakgrund

Fahmi Fadzil twittrade om att hans gravida vän blivit illa behandlad på sin arbetsplats, Female Magazine. Trots att han bad om ursäkt för uttalandet några timmar senare valde företaget bakom tidningen att anklaga Fadzil för förtal och att ta fallet vidare.

Frågan är nu om det blir vanligare att liknande straff utdelas. Det är första gången någon dömts till "samhällstjänst" på twitter.

– Vi är i främmande farvatten, säger Fadzils advokat Syahredzan Johan till The Guardian.

KUALA LUMPUR. Malaysiske författaren och människorättsaktivisten Fahmi Fadzils twitterflöde är överfyllt av kommentarer, skämt och uppmuntringar efter att han tvingats be om ursäkt till ett stort företag i hundra tweets.

"Jag har FÖRTALAT Blu Inc Media och Female Magazine. Mina tweets om deras personalpolicys är inte sanna. Jag tar tillbaka de orden och ber härmed om ursäkt", är meddelandet han gång på gång twittrar ut.

På fredagsmorgonen är Fadzil uppe i drygt 50 ursäkter. Hans advokat lyckades nå överenskommelsen om de 100 twittermeddelandena trots att företaget Blu Inc Media bland annat krävde pengar och en ursäkt i flera nationella tidningar.

 

Andra tänkbara straff

Fadzils "tweepologies" får onekligen tankarna att gå till The Simpsons-vinjetten. Fahmi Fadzil är här en digital version av Bart.

Ett mer lönsamt straff för tidningen vore att låta Fadzil göra en 50 Cent och locka sina 5 145 followers att köpa aktier i Blu Inc Media.

Annars kan man ju alltid tvinga honom att tagga sig själv i samtliga bilder tidningen lägger upp på Facebook.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!