Weiner i blåsväder. Minst sagt.
1 av 2
Weiner i blåsväder. Minst sagt. - Foto: Scanpix
Skickade även ut bilder på sig själv med bar överkropp.
2 av 2
Skickade även ut bilder på sig själv med bar överkropp.

Här är twitter-snoppen som hela USA pratar om

Demokratiske superstjärnan Anthony Wiener kan förlora jobbet - i stället för att bli New Yorks borgmästare.


Anthony Weiner är en 46:a

Anthony Weiner är en 46-årig omtyckt demokrat som har varit representant för New Yorks nionde kongressionella distrikt sedan 1999. Han kandiderade till borgmästarposten i New York redan 2005 men kom tvåa.

Till valet 2013 planerade han att kandidera igen och han har redan samlat in pengar till kampanjen. Weiner ansågs vara en av favoriterna till att få borgmästarposten men efter Twitterskandalen som fått stort genomslag i amerikansk press har förtroendet för honom sjunkit som en sten.

För två veckor sedan var kongressledamoten och demokraten Anthony Weiner en lovande politiker som spåddes bli New Yorks näste borgmästare.

I dag är han en av USA:s mest uppmärksammade människor och riskerar att tvingas avgå.

Allt startade efter att han skickat en bild på sin kalsongklädda erigerade penis till en 21-årig collegestudent via Twitter.

Twitterskandalen uppdagades den 27 maj då bilden läckte ut i flera medier och sedan dess har Weiner envist dementerat att han skickat bilden. Han har hävdat att hans telefon blivit kapad men han kunde inte med säkerhet säga att bilden inte föreställde honom.

Följer unga tjejer på Twitter

Skandalen växte sig emellertid än större när ytterligare bilder på Weiner i bar överkropp dök upp hos flera kvinnor. Han ska även ha skickat meddelanden till en porrstjärna och av dem 198 personer han följer på Twitter verkar flertalet vara unga tjejer. Weiner fortsatte dock att förneka och bedyra sin oskuld.

Men under en presskonferens i måndags erkände en djupt ångerfull Weiner att han skickat bilderna. Han sade att han haft kontakt med sex kvinnor under en treårsperiod via både Facebook och Twitter men att han aldrig haft en fysisk relation med dem.

Weiner sade även att det var ett dumt misstag men att han egentligen inte gjort något olagligt eftersom han skickat bilderna från sin egen dator och inte från statens.

Olagligt?

Även om Weiner inte gjort något olagligt så kan han ha brutit mot Representanthusets etiska regler. Nu startas en utredning för att undersöka om Weiners sociala liv kan ha skadat Representanthusets trovärdighet samt om han använt statliga resurser för att skicka bilderna.

Samtidigt avtar stödet för Weiner.

– Han begick ett stort fel och hans olämpliga beteende har skämt ut både hans familj och Representanthuset, säger Steve Israel ordförande för Demokraternas kampanjkomitté, enligt ABC news.

Weiner själv har inte några intentioner på att avgå men han välkomnar en utredning.

– Jag tror inte att jag använt statliga resurser och jag kommer att samarbeta full ut i utredningen, sade Weiner enligt CNN.

En sak är säker, det sista I Weiner-gate är inte sagt.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.