Skickade även ut bilder på sig själv med bar överkropp.
Skickade även ut bilder på sig själv med bar överkropp.

Obamas stenhårda passning till Weiner: Skäms och avgå!

Twittersnoppmannen Anthony Weiner uppmanas av presidenten att hoppa av sina uppdrag efter twitterskandalen.


Anthony Weiner är en 46:a

Anthony Weiner är en 46-årig omtyckt demokrat som har varit representant för New Yorks nionde kongressionella distrikt sedan 1999. Han kandiderade till borgmästarposten i New York redan 2005 men kom tvåa.

Till valet 2013 planerade han att kandidera igen och han har redan samlat in pengar till kampanjen. Weiner ansågs vara en av favoriterna till att få borgmästarposten men efter Twitterskandalen som fått stort genomslag i amerikansk press har förtroendet för honom sjunkit som en sten.

NEW YORK. Det började med en penisbild. Det utvecklades till lögner och pudlar. Nu är avgången nära efter att president Barack Obama uppmanat demokraten Anthony Weiner att hoppa av sina folkvalda uppdrag i kongressen.

- Jag kan säga så här, om det var jag, så skulle jag avgå, sa Obama till NBC:s Ann Curry.

- När man kommer till en punkt där man inte längre kan koncentrera sig på sina uppdrag så borde man avgå, speciellt under en tid då människor oroar sig för sina jobb, bostadslån och räkningar.

Obama menar också att det Weiner gjorde var "högst olämpligt" och att han borde "skämmas".

Weiner - en tidigare superpopulär demokrat med Washingtons rappaste käft - kommer nu få det tufft att bli kvar. Trycket mot honom är redan stenhårt och lättar inte trots att han tagit tjänsteledigt för att handskas sina sexproblem på ett behandlingshem. Weiner gjorde sig känd som en tuffing som inte vek sig för att skälla ut republikaner i kongressen eller Fox News-programledare i livsändningar, något som nu har gett hans motståndare öppet mål.

Twitterskandalen uppdagades den 27 maj då bilden läckte ut i flera medier och sedan dess har Weiner envist dementerat att han skickat bilden. Han har hävdat att hans telefon blivit kapad men han kunde inte med säkerhet säga att bilden inte föreställde honom.

Följer unga tjejer på Twitter

Skandalen växte sig emellertid än större när ytterligare bilder på Weiner i bar överkropp dök upp hos flera kvinnor. Han ska även ha skickat meddelanden till en porrstjärna och av dem 198 personer han följer på Twitter verkar flertalet vara unga tjejer. Weiner fortsatte dock att förneka och bedyra sin oskuld.

Men under en presskonferens i måndags erkände en djupt ångerfull Weiner att han skickat bilderna. Han sade att han haft kontakt med sex kvinnor under en treårsperiod via både Facebook och Twitter men att han aldrig haft en fysisk relation med dem.

Weiner sade även att det var ett dumt misstag men att han egentligen inte gjort något olagligt eftersom han skickat bilderna från sin egen dator och inte från statens.

Olagligt?

Även om Weiner inte gjort något olagligt så kan han ha brutit mot Representanthusets etiska regler. En utredning har startats för att undersöka om Weiners sociala liv kan ha skadat Representanthusets trovärdighet samt om han använt statliga resurser för att skicka bilderna.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.