Anders Behring Breivik har ett pris på sitt huvud.
1 av 2
Anders Behring Breivik har ett pris på sitt huvud. - Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen/Scanpix Norway
Här inne sitter Breivik på fängelset Ila.
2 av 2
Här inne sitter Breivik på fängelset Ila. - Foto: Holm Morten/Scanpix Norway

De har satt ett pris på Breiviks huvud

De kriminella gängen "tar hand om" Anders Behring Breivik om de får chansen.


Detta har hänt

På fredagseftermiddagen den 22 juli 2011 skakades Norge av ett fasansfullt terrordåd. Först genom en bomb som smällde av i regeringskvarteret där statsminister Jens Stoltenberg har sitt kontor. Timmar senare genom en bestialisk dödsskjutning på Utöya unga socialdemokrater höll sommarläger. 77 människor mördades.

OSLO. Det norska kriminella gänget kallat "Björnligan" har satt ett pris på Anders Behring Breiviks huvud. Samtidigt har de intagna på fängelset Ila sagt att de kommer "ta chansen" om de får möjlighet. Breivik skriver i sitt manifest att han var vän med det kriminella gänget i sin ungdom. Något som "Björnligan" inte håller med om.

- Ansiktet och namnet Anders Behring Breivik är okänt för oss. Han är en dålig förlorare som bara använder stora namn som "Björnligan" för att verka tuff och att känna en känsla av tillhörighet, säger en central källa inom gänget till VG.

Men det är inte bara "Björnligan" som har satt ett pris på hans huvud. Nästan alla de kriminella gängen har sagt att det kommer att "ta honom" i fängelset om det får chansen.

– Vi vill inte bli förknippade med "low life" och vi tar honom när vi får möjligheten, säger källan inom gänget.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!