Anonymous hackade syriska försvarsministeriet

Hackergruppen fortsatt mycket aktiv.


Anonymous agenda

Anonymous är en global rörelse och verksam i flertalet länder, främst i västvärlden, är gruppen också mycket löst sammansatt. Detta gör att det inte finns så mycket som förenar den förutom dess gemensamma syn på yttrandefrihet. Allt som på något sätt hotar yttrandefrihet, så som censur och reglering som minskar människors frihet, betraktas som farligt och ska bekämpas. Annat som också är högt prioriterat är utnyttjande av människor för t.ex. egen ekonomisk vinning.

Källa: Wikipedia

I Syrien pågår våldet mot civila för fullt och demonstrationer möts med vapeneld från Bashar al-Assads säkerhetsstyrkor och bara på söndagen dödades minst 50 personer.

Nu har hackergruppen Anonymous tagit över det syriska försvarsministeriets hemsida för att visa det syriska folket sitt stöd.

"Vi hyllar er beslutsamhet i att möta regimens brutalitet med icke-våld och beundrar er strävan efter rättvisa i stället för hämnd." skriver Anonymous bland annat.

Dessutom uppmanar de den syriska militären att vända sig mot sin ledare al-Assad och i stället strida för folket:

"Försvara ert land - res er mot regimen!".

Detta är inte första gången Anonymous hackar den syriska regimen. I april i år tog man över parlamentets sajt och la då upp bilder på demonstranter och protesterande syrier.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!