Billig bärs kan ge tio års fängelse.
Billig bärs kan ge tio års fängelse.

Stal en burk öl - kan få sitta 10 år i fängelse

Ölburken kostar tio kronor - Fängelsevistelsen kan kosta skattebetalarna minst 146 000 kronor.


Staden redan i konkurs:

Boise County verkar inte lära sig av misstagen. Redan i mars i år så tvingades de att ansöka om konkursskydd då kommunen inte hade råd att betala räkningarna. Läs mer på Idaho Statesman.

IDAHO, USA. 35-åriga Victoria Hill lämnade butiken med en burk 50-centiliters Steel Reserve i handväskan - utan att betala. Nu har hon gripits för att ha planerat snatteri och kan dömas till uppemot tio år i fängelse.

Enligt polisen i staden Boise så ska hon inte bara åtalas för att ha snattat, utan även planerat det sen innan, något som ger högre straff. Hur de ska bevisa att hon bestämde sig för att snatta redan innan hon gick in i butiken är ännu oklart.

Det bisarra i hela historien är att ölburken hon stal kostar endast 10 kronor, skriver Reuters. Om hon döms till fängelse så kommer hennes vistelse där kosta skattebetalarna nästan 400 kronor om dagen. Om hon döms till minimumstraffet så kommer skattebetalarna få betala runt 146 000 kronor för att hon ska sitta inne i ett år. Och just det, kommunen Boise ansökte om konkursskydd tidigare i år.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!