- Foto: David Karp/AP/Scanpix

Strauss-Kahn talar ut - ångrar hotellsex

Dominique Strauss-Kahn talade ut i fransk tv under söndagen. Han sade att kontakten med hotellstäderskan varit "omoralisk" men att det inte var en våldtäkt.


Detta har hänt i fallet mot Strauss-Kahn

5 februari, 2007: Journalisten Tristane Banon anklagar Strauss-Kahn för en våldtäkt som ägt rum under en intervju år 2003.

14 maj, 2011: En 32-årig städerska anklagar 62-årigen för att brutalt ha våldtagit henne i ett hotellrum i New York.

17 maj, 2011: Blod hittas på lakanen i hotellrummet och Strauss-Kahn får undersökas. Man letar efter spår efter våldtäkten och den misstänkte får lämna dna-prov.

18 maj, 2011: 62-åringen genomgår en psykiatrisk hälsoundersökning och avgår från sin post som ordförande för internationella valutafonden IMF.

19 maj, 2011: Ytterligare tre offer träder fram med anklagelser mot den misstänkte Kahn. Han släpps mot borgen på fem miljoner dollar och placeras under husarrest.

30 juni, 2011: Den 32-åriga städerskan kopplas till narkotikahandel och penningatvätt. Hennes trovärdighet äventyras och spekulationer om en eventuell frigivning tar fart.

1 juli, 2011: Släpps fri ur husarrest efter att tveksamheter uppstått kring städerskans vittnesmål.

5 juli, 2011: Tristane Banon polisanmäler Strauss-Kahn för något som skedde nio år tidigare.

19 juli, 2011: Ny uppgifter om att Kahn haft ett förhållande med Tristane Banons mamma framkommer efter polisförhör. Deras affär ska ha ägt rum strax tre år innan våldtäkten mot Banon.

Den förre IMF-chefen berättade under gårdagen för första gången om vad som hände i New York i maj när han greps misstänkt för att ha våldtagit en hotellstäderska. I intervjun berättade Strauss-Kahn att kontakten med hotellstäderskan för all del var ett moraliskt misstag, men han betonade samtidigt gång på gång att det inte var en våldtäkt.

– Jag kommer alltid att ångra det, säger han.

Våldtäktsanklagelserna vände Strauss-Kahns liv upp och ner. Innan anklagelserna var han en stark kandidat till att bli Frankrikes näste president, efteråt var hans trovärdighet körd i botten och han fick lämna sina uppdrag.

– Jag ville bli president, men jag kommer inte att ställa upp, säger han om de tidigare planerna på att kandidera för Socialistpartiet i nästa års presidentval.

Strauss-Kahn passade även på att ge en känga åt det amerikanska rättssystemet.

– Jag blev förödmjukad och trampad på innan jag ens hade kunnat säga ett ord. Jag var väldigt, väldigt rädd, säger han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

Rapport om drönarattack mot USA-bas i Irak

Flygbasen Ain al-Asad i västra Irak attackerades med drönare under natten till tisdagen, meddelar en källa i det amerikanska försvaret till AP och AFP.

Pensionär? Då kan du få 1 100 kronor mer i plånboken

Höstbudgeten spås innehålla flera skattesänkningar. En grupp som kan få mer pengar i plånboken är de som fyllt 66 år.

Åklagare får prövning av HD för mediebilder

Åklagare som kräver att få ut upploppsbilder från Rosengård tagna av fotografer från flera svenska redaktioner beviljas prövningstillstånd av Högsta domstolen (HD).

Pensionär? Därför handlar du mindre hållbart än andra

Att vilja handla hållbara varor blir allt mer populärt. Men av de som värdesätter hållbara produkter är den äldre generationen mindre bra jämfört med andra åldersgrupper, visar en ny undersökning.

Intensiv slutspurt i EU-parlamentet

EU-parlamentet har slutligt godkänt ännu ett år med handelslättnader för Ukraina med 428 ja-röster mot 131 nej och 44 nedlagda. Tisdagens beslut innebär att den uppgörelse som nåddes nyligen om villkoren för importen av exempelvis jordbruksprodukter nu räcker ända fram till sommaren 2025.