1 av 3
- Foto: Karen Warren/AP/Scanpix
2 av 3
- Foto: Reena Rose Sibayan/AP/Scanpix
3 av 3

14-årig pojke begick självmord efter homomobbningen

En pojke från New York, som skrev på internet att han var självmordsbenägen efter att han blivit mobbad för sin sexuella läggning, har hittats död utanför sitt hem.


Det här är It Gets Better

It Gets Better är en kampanj där unga homosexuella tillsammans med kändisar och politiker försöker uppmuntra och sporra varandra genom svåra uppväxter och händelser. En uppmaning till ungdomarna om att leva och kämpa vidare – för det blir bättre.
 

Jamey Rodemeyer är den senaste i raden av unga människor i USA som begår självmord efter att blivit mobbade för sin sexuella läggning.

Jamey har tidigare berättat i videoklipp på internet att han blivit svårt mobbad efter att han skrivit om sin osäkerhet kring sin sexuella läggning. Han var även aktiv i It gets better-kampanjen och har spelat in en video som postades på Youtube.

"Människor fortsätter bara att vara hatiska och säger att homosexuella människor kommer till helvetet", säger han i videon.

I videon berättar dock Jamey att han mår bättre och han uppmuntrar andra att fortsätta kämpa. Han berättar att han fått hjälp av familj och vänner som stöttat honom genom svårigheter. "Kolla på mig, jag lovar dig, det blir bättre", säger han. Men mobbningen fortsatte bara och Jamey skulle komma att må allt sämre. När han postade inlägg på ett annat forum blev han återigen påhoppad.

"Jamey är dum, fet, bög och ful. Han måste dö", skrev någon.

"Jag skulle inte bry mig om du dog, ingen skulle. Så gör det bara :) det skulle göra alla MYCKET gladare", skrev en annan.

På grund av mobbningen blev Jamey allt mer självmordsbenägen. I ytterligare inlägg på internet skrev han:

"Jag berättar alltid hur mobbad jag är, men ingen lyssnar. Ingen i min skola bryr sig om att förhindra självmord".

Och i ett senare inlägg har Jamey redan bestämt sig och ser ingen annan utväg än självmord.

"Jag vill bara säga hejdå, jag försvinner men ingen märker det", skriver han på ett forum.

På söndagen skrev han två sista inlägg där han bland annat berättade att han såg fram emot att få träffa sin gammelfarmor. På måndagen hittades han död.

– Han var den sötaste och snällaste ungen du någonsin kommer att träffa. Han skulle ge all sin kärlek till dig innan han gav någon alls till sig själv, säger Jameys mamma till The Telegraph.

Rodemeyers mamma berättar också för CBS News att hennes son ska begravas i sin Lady Gaga-tröja med texten "Born this way".

Här är videon Jamey postade på Youtube i It Gets Better-kampanjen.

/
/
/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!