- Foto: Paul Sakuma/AP/Scanpix

"Steve Jobs kan ha varit en av världens sämsta chefer"

Steve Jobs gjorde Apple till ett av världens framgångsrikaste teknikföretag. Men han var långt ifrån världens bästa chef, enligt Walter Isaacson som skrivit en biografi om honom.


Walter Isaacsons biografi om Applegrundaren Steve Jobs bygger på över 40 intervjuer. I de framkommer bland annat uppgifter om att Jobs inte alltid var lätt att handskas med.

– Faktum är att han kan ha varit en av världens sämsta chefer. Han kunde ibland vara väldigt, väldigt elak mot folk, sade Isaacson i en intervju i CBS-programmet 60 Minutes i helgen.

Boken tar även upp Applegrundarens komplicerade förhållande till sin far. Jobs biologiska föräldrar, Abdulfattah Jandali och Joanne Simpson, adopterade bort honom kort efter födseln.

- När jag letade efter min biologiska mor, så sökte jag förstås samtidigt efter min far. Jag lärde mig mer om honom och jag gillade inte vad jag fick höra, berättar Jobs i biografin.

Jobs hade dock träffat sin far flera gåger utan att veta vem det var. Abdulfattah Jandali drev en restaurang i Silicon Valley dit Jobs brukade gå.
Till slut upptäckte hans syster Mona Simpson att Abulfattah, som då drev ett fik, var deras pappa.

– Alla brukade komma till restaurangen. Till och med Steve Jobs brukade äta där. Han gav generös dricks, berättade pappan för sin dotter.

Fadern fick dock aldrig reda på att Applegrundaren och restauranggästen Jobs var hans egen son. Jobs sade åt sin syster att aldrig berätta något.

- Jag bad henne att aldrig berätta att vi träffats. Att inte berätta något om mig, säger Jobs.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.