Under dagen protesterade tusentals människor på Oaklands gator och flera butiker höll stängt i solidaritet med protesten.
1 av 4
Under dagen protesterade tusentals människor på Oaklands gator och flera butiker höll stängt i solidaritet med protesten. - Foto: Noah Berger / AP
Mannen som försökte stoppa bilen (i bakgrunden) från att köra genom folksamlingen tas om hand av räddningspersonal efter att ha blivit påkörd.
2 av 4
Mannen som försökte stoppa bilen (i bakgrunden) från att köra genom folksamlingen tas om hand av räddningspersonal efter att ha blivit påkörd. - Foto: Noah Berger / AP
Polisen slog till hårt mot demonstrationen framåt kvällen med bland annat tårgas och flashgranater.
3 av 4
Polisen slog till hårt mot demonstrationen framåt kvällen med bland annat tårgas och flashgranater. - Foto: Noah Berger / AP
Flera lokaler vandaliserades dock. En byggnad i centrala staden ockuperades av demonstranter.
4 av 4
Flera lokaler vandaliserades dock. En byggnad i centrala staden ockuperades av demonstranter. - Foto: Noah Berger / AP

Körde på Occupydemonstranter - hängs ut på nätet

En bilist tröttnade på Occupymarschen genom Oakland och körde på två personer - nu hängs han ut av rörelsens anhängare.


Oroligt på torsdagen

När Occupy Oakland drog vidare var det med stora demonstrationer, ja till och med en utlyst "generalstrejk". Demonstranterna lyckades med sitt mål att stänga ned stadens hamn, men senare på kvällen utbröt oroligheter och polis gick återigen in med tårgas och flashgranater för att skingra protesten.

OAKLAND. När Occupyprotesterna fortsatte i amerikanska Oakland på torsdagen var det med en målsättning att stänga stadens hamn. Tusentals och åter tusentals lyckades också göra det, men en annan händelse kom för att prägla dagen för demonstranterna.

Vid en marsch genom staden tröttnade en bilist på att inte kunna ta sig fram på gatorna. När han försökte köra igenom folkmassan stoppades han av en person som när bilen kom närmare och närmare började slå hårt på motorhuven.

Hängdes ut på Twitter

Till slut tröttnade chauffören och körde helt sonika på demonstranten som skadades tillsammans med en annan person. Tidigt förekom uppgifter om att en avlidit, något som senare visade sig inte stämma. Enligt San Francisco Chronicle fick de skador på ben och fotleder och fördes till sjukhus.

Efter påkörningen hängdes chauffören, vars ansikte fångades i närbild av flera demonstranter, ut på Twitter där inlägg på inlägg länkade till bilder på honom och meddelanden likt "här är han som körde på demonstranterna".

Chauffören identifierades dock aldrig men förhördes på plats av polis som sedan lät honom åka från platsen.

Se påkörningen här:

Bil
/
/
/
/
/
/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!