I en ny bok berättar soldaterna hur det egentligen gick till när Usama bin Ladin.
I en ny bok berättar soldaterna hur det egentligen gick till när Usama bin Ladin. - Foto: RAHIMULLAH YOUSAFZAI/AP/Scanpix

Ny bok avslöjar hur bin Ladin dödades

Usama bin Ladin använde sin yngsta fru som sköld innan han sköts till döds.


Det är i boken "Seal taget Geronimo", skriven av den före detta befälhavaren Chuck Pfarrer, som det avslöjas hur det egentligen gick till när Usama bin Ladin dog. I boken berättar soldaterna som var med vid attacken mot bin Ladins gömställe hur det inte möttes av någon eldstrid innan det stötte på bin Ladin.

Det enda hindret ska ha varit terrorledarens son som sköts ner precis innan de nådde fram till bin Ladin.

I ett av husets sovrum befinner sig bin Ladin tillsamman med sin yngsta fru. Tidigare har det kommit fram uppgifter om att han ska ha varit beväpnad när soldaterna sparkade in dörren men enligt dem hade al Qaidas ledare inget vapen på sig. De nya uppgiterna går emot den information som Vita Huset tidigare har släppt.

När soldaterna tagit sig in i sovrummet ska den yngsta frun, Amal, ha skrikit.

"Nej, nej, gör det inte... det är inte han!"

Usama bin Ladin knuffar sedan frun mot soldaterna och kastar sig samtidigt mot sängens huvudgavel där ett vapen ska ha legat.

Enligt författaren ska fyra skott ha avlossats varav två träffade.

"Den ena träffade i bröstbenet och sprängde hans aorta. Den andra gick rätt igenom hans skalle och dödade honom direkt", skriver Pfarrer i utdraget i New York Post, som Aftonbladet tagit del av.

Författaren Chuck Pfarrers bok bygger på intervjuer med de soldater som var med i stormningen mot Usama bin Ladins hus. Chuck Pfarrer var tidigare befälhavare inom Navy Seals specialförband Seal Team Six.

/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!