Syriens president Bashar al-Assad säger till Sunday Times att han är beredd att dö för sitt land.
Syriens president Bashar al-Assad säger till Sunday Times att han är beredd att dö för sitt land. - Foto: Aijaz Rahi / AP

Al-Assad vägrar att ge vika för Arabförbundets krav

Syriens president Bashar al-Assad tänker fortsätta att slå ned protesterna mot honom, trots att Arabförbundet har krävt att angreppen stoppas.– Konflikten kommer att fortsätta. Syrien kommer inte att vika sig, säger han i en intervju med Sunday Times i dag.


I natt gick Arabförbundets tidsfrist mot Syrien ut. Om inte diktatorn Bashar al-Assad drar tillbaka sina stridsvagnar, stoppar blodbadet i de våldsdrabbade områdena samt släpper in 500 arabiska observatörer i landet - så kommer förbundet införa sanktioner. Men hoten från förbundet har inte avskräckt al-Assad, skriver BBC.

– Konflikten kommer att fortsätta och påtryckningar för att kuva Syrien likaså. Vi kommer inte att vika oss, säger al-Assad i en intervju med Sunday Times.

Diktatorn varnade även Arabförbundet för att en militäraktion mot Syrien skulle sluta med en "jordbävning" i Mellanöstern.

– Om det finns någon logik, rationell och realistisk, skulle de inte genomföra det eftersom konsekvenserna är mycket allvarliga. En militärintervention kommer att destabilisera hela regionen och alla länder kommer att påverkas.

Granatattack mot regimens högkvarter i natt

Natten mot söndagen avfyrades två granater mot Baath-partits högkvater i huvudstaden Damaskus. Attacken är den första sedan upproret mot Bashar al-Assad inleddes för åtta månader sedan. En grupp som kallar sig "Syriens fria armé", bestående av avhoppade soldater, har tagit på sig ansvaret för attacken.

- Attacken skedde strax före gryningen och byggnaden var nästan tom. Det verkar vara avsett som ett budskap till regimen, säger ett vittne.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!