- Foto: Scanpix

Kvinna dränkte sin bebis i hink medan pojkvännen tittade på via Skype

En norsk 26-årig kvinna sitter häktad i Oslo misstänkt för att ha dränkt sin ettåriga son i en hink i oktober 2010.


När ambulanspersonal kom till kvinnans bostad förklarade hon att dottern ramlat ner i hinken av misstag. Men när hon greps misstänkt för mord ändrade hon sin historia och menade att hennes brittiske pojkvän sagt åt henne att döda dottern.
Pojkvännen hävdar dock att det hela var en olyckshändelse.

– Han säger att intentionen aldrig var att hon skulle dö. De pratade mer eller mindre ihop sig om metoden efter en diskussion om hur de skulle uppfostra henne, säger åklagaren Kristin Rusdel till Daily Mail.

Den 26-åriga kvinnan och hennes pojkvän blev ett par för ett år sedan efter att ha fått kontakt via internet. Strax före jul flög polisutredare från Oslo till England för att förhöra pojkvännen och nu är han anklagad för medhjälp till mord.

– Han är hennes internetpojkvän. Då träffades bara en gång i verkliga livet och hade ett förhållande över ett år via nätet, säger Rusdel.

Den mordanklagade kvinnans andra barn, en 5-årig son, har omhändertagits av sociala myndigheter.

Skype har även figurerat i andra mordutredningar

I april 2011 videosamtalade 23-åriga Qian Liu med sin pojkvän via tjänsten när hon mördades av en 29-årig man som tagit sig i hennes rum. Pojkvännen såg hela händelseförloppet och kunde lämna ett tydligt signalement som ledde fram till gripandet av gärningsmannen.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!