Nätaktivister och internetföretag jublar när SOPA-lagstiftningen skjuts upp tills vidare.
1 av 3
Nätaktivister och internetföretag jublar när SOPA-lagstiftningen skjuts upp tills vidare. - Foto: Marc Femenia / SCANPIX
Den republikanske kongressledamoten Lamar Smith menar att vissa delar av lagstiftningen kräver ytterligare utredning.
2 av 3
Den republikanske kongressledamoten Lamar Smith menar att vissa delar av lagstiftningen kräver ytterligare utredning. - Foto: Drew Angerer / AP
Omröstningen i kongressen skjuts nu upp tills vidare.
3 av 3
Omröstningen i kongressen skjuts nu upp tills vidare. - Foto: Susan Walsh / AP

SOPA-lagen skjuts upp på obestämd tid

Efter massiv kritik från bland annat de stora internetföretaget skjuts nu lagstiftningen upp tills vidare.


HAX jämför med posten och Vägverket

Nyheter24:s bloggare Henrik "HAX" Alexandersson kritiserar ny lagstiftning, däribland SOPA, hårt i ett inlägg. Han jämför situationen med exempelvis Youtube och Facebook med om posten skulle ansvara för att droger smugglas i deras brev.

"På samma sätt som Vägverket inte är ansvarigt för att bankrånare kör på deras vägar, Posten inte är ansvarig för att det smugglas droger i vanliga brev och Telia inte är ansvarigt för hot och otrevligheter som framförs över telefon", skriver han.

USA. Den kritiserade SOPA-lagen har skjutits upp på obestämd tid. Stop Online Piracy Act, som bland annat skulle innebära att sajter skulle kunna stängas ned helt och utan prövning om de innehåller rättighetsskyddat material. Detta skulle i princip innebära slutet för sajter som Facebook och Youtube.

SOPA-förespråkaren och kongressledamoten Lamar Smith meddelade på fredagen att vissa delar av lagstiftningen måste utredas ytterligare. Därefter meddelade hans kollega Darrell Issa att man inte kan rösta om lagen förrän det råder mer "konsensus" om dess innehåll, uppger ZDNet.

Omröstningen om den i kongressen är därmed uppskjuten tills vidare.

/
/
/
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!