Här tränar de iranska ninjorna på fasadklättring

I ett nytt videoklipp tränar ninjorna på att använda sprängmedel.


Om kampsporten ninjutsu

Ninjutsu var, historiskt sett, en beteckning för vissa militära metoder i det medeltida Japan som framförallt handlade om att inhämta och hantera information. Här ingick strategi, spionage och rekognosering, men även överfall och bakhåll.

Kampsporten lärdes ut tillsammans med andra stridskonster, bland annat olika vapen som pilbåge, spjut, svärd och stav. Man fick också lära sig att hantera en obeväpnad strid och hur man tar sig in obemärkt i ett hus. 

IRAN. De iranska ninjorna är tillbaka. Och den här gången tränar de inte bara på att hantera sina svärd. Förutom att klättra ner från höga byggnader, med hjälp av rep, tränar de på skjuta i fart. Hängandes ut genom fönstret på en polisbil ses de två ninjorna skjuta med pistol och kalasjnikov, i ett nytt videoklipp.

Som Nyheter24 rapporterade om i onsdags tränas 3 500 iranska kvinnor för att bli ninjor, samtidigt som spänningarna ökar mellan Iran och Israel, där de senare är övertygade om att Iran försöker ta fram kärnvapen.

Ninjorna blev en världsnyhet och förutom Daily Mail skrev även Washington Post och The Atlantic om hur de tränar kampsporten ninjustu.

I det nya videoklippet från den statliga kanalen Press undervisas de även i att stanna bilar och visitera föraren, men även att avända sig av sprängmedel.

Här tränar de kvinnliga ninjorna:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!