Tibetanska munkar får höra om självbränningarna.
1 av 3
Tibetanska munkar får höra om självbränningarna. - Foto: Ashwini Bhatia/AP/Scanpix
Porträtt på tibetanska munkar som har självbränt sig själv detta år.
2 av 3
Porträtt på tibetanska munkar som har självbränt sig själv detta år. - Foto: Wally Santana/AP/Scanpix
Tibetanska munkar bär svarta masker för att visa solariditet med de munkar som dött i protester eller av den kinesiska polisen.
3 av 3
Tibetanska munkar bär svarta masker för att visa solariditet med de munkar som dött i protester eller av den kinesiska polisen. - Foto: Saurabh Das/AP/Scanpix

Tibetansk munk satte eld på sig själv i protest

En 18-årig tibetansk munk tände eld på sig själv och dog utanför sitt kloster på söndagem. Munken är den tjugoförsta munken som bränt upp sig själv under det senaste året.


Vem är Dalai lama?

Dalai lama är, sedan slutet av 1500-talet, titeln på den högste religiöse ledaren inom tibetanska buddhismen som fram till 1951 var Tibets mäktigaste politiske ledare.

BEIJING. Munken Nangdrol tände eld på sig själv i protest mot Kinas regering. Enligt en människorättsorganisation ska munken ropat slagord för självständighet och för Dalai Lama samtidigt.

Efter att munken avlidit krävde polisen att den avlidnes kropp skulle överlämnas till dem.

Men Munkarna på Samdrup Norbu Ling klostret vägrade. Totalt samlades mer än 1 000 människor i klostret för att skydda och förhindra polisen från att ta munkens kropp, rapporterar Washington Post.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!