1 av 6
- Foto: Niranjan Shrestha/AP
2 av 6
- Foto: Niranjan Shrestha/AP
3 av 6
- Foto: Niranjan Shrestha/AP
4 av 6
- Foto: Niranjan Shrestha/AP
Chandra Bahadur Dangi hoppas att stjäla titeln Världens kortaste man från  Junrey Balawing.
5 av 6
Chandra Bahadur Dangi hoppas att stjäla titeln Världens kortaste man från Junrey Balawing. - Foto: Niranjan Shrestha/AP
6 av 6
- Foto: Niranjan Shrestha/AP

Är han världens minsta man?

Han har under hela sitt liv sett sina 56 centimeter som en förbannelse. Men nu hoppas 72-åringen på en förändring i rätt riktning.


Kortväxthet

Den som i vuxen ålder är mindre än 150 cm räknas idag i medicinsk bemärkelse som kortväxt. Gemensamt för alla typer av kortväxthet, som orsakas av medfödda rubbningar i skelettutvecklingen, är att möjligheter som regel saknas att påverka längdtillväxten. Samtliga former av skelettdysplasi är ärftliga. Den vanligaste formen av skelettdysplasi är akondroplasi, klassiskt kallat dvärgväxt. Källa: RBU

Chandra Bahadur Dangi, Nepal, kommer enligt egna förhoppningar snart att få titeln Världens kortaste man och skrivas in i Guinness rekordbok, enligt Time.

Han har alltid sett sin gestalt som en förbannelse, hånad av skrattande grannar och föraktad av de kvinnor han beundrade på avstånd.

Men Chandra Bahadur Dangi har börjat att se potential i sin längd efter uppmärksamheten och hoppas på en positiv vändning som ska förbättra hans liv, skriver Washington Post.

Se världens snart kortaste man

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.