Nyheter24

tis 2 sep 2014

TIPSA OSS!

"Ensam kille" satte upp flygblad på Manhattan – fick 65 000 samtal

Publicerad 2012-03-18 20:26
  • BILD 1 av 1
    Foto: Mark Lennihan/AP/Scanpix Ensamhet, Sociala Medier, Flygblad, Samtal, New York, Dumpad

    Jeff trodde på ett dussin samtal – han fick 65 000.

40-årige Jeff Ragsdale var deprimerad efter att ha blivit dumpad. Då bestämde han sig för att sätta upp flygblad med sitt telefonnummer på i New York – responsen blev enorm.

Ståuppkomikern och skådespelaren Jeff Ragsdale blev dumpad och gick in i en svår depression. Men för att ta sig ur den använde han sig inte av traditionella metoder som psykologbesök. Istället gav han sig i oktober ut på Manhattans gator och satte upp flygblad med texten:

"Om någon vill prata om vad som helst, ring mig på nummer XXX. Hälsningar Jeff, en ensam kille".

Den första dagen fick han 100 samtal och sms. Därefter började hans flygblad spridas på internet och responsen blev enorm. Han fick runt 1000 samtal per dag och en dag spenderade han 16 timmar med att tala i telefon med främlingar, det skriver New York Post.

"New York kan vara en ensam plats"

I dag, fyra månader senare, får han fortfarande samtal dagligen och han beräknar att han fått cirka 65 000 samtal totalt. Folk har ringt från Japan, Saudiarabien och Kanada, men ungefär 40 procent av samtalen är från Manhattan.

– Jag tror New York kan vara en särskilt ensam plats. Det är svårt att träffa människor här, säger Ragsdale till New York Post.

Kan vara en bluff

Ett av de första och även ett av de mest minnesvärda samtalen var enligt Jeff en hallick som satte honom på plats.

"Du är för gammal för att posta ditt nummer på gatan, mannen. Vad för typ av tjej skulle träffa en kille från en gatuaffisch?", sa hallicken som därefter erbjöd honom att köpa sex för ett "billigt pris".

Jeff planerar att släppa en bok med de samlade samtalen. Efter att nyheten om den planerade boken kommit ut har det spekulerats ivrigt i om han bara fejkat sin depression för att få material till sin bok.


KOMMENTARER