Läkarna satsar nu stora resurser på att rädda pojkens liv.
Läkarna satsar nu stora resurser på att rädda pojkens liv. - Foto: Aaron Favilla/Scanpix

Föddes med sex ben - läkarna kämpar för hans liv

Personalen på ett sjukhus i Pakistan jobbar nu intensivt med att försöka rädda livet på pojken som förra veckan föddes med sex ben.


Genetiska sjukdomar

Är en avvikelse eller fysiologoisk funktionsbrist som direkt orsakas av egenskaper hos arvsmassan, lagrad i kromosomerna. Många genetiska sjukdomar orsakas av mutationer i en gen.

Källa: Wikipedia


KARACHI. Benen är enligt läkarna följden av en genetisk sjukdom som drabbar en på miljonen. Enligt sjukhusets överläkare Jamal Raza, tillhör de överflödiga kroppsdelarna egentligen en tvilling till pojken. Enligt Daily Mail är operationen mycket komplicerad.

– Operationer på en sådan barn är inte en lätt uppgift, omfattande bedömningar måste göras först. Vi måste ta reda på om barnet har sin dubbla lemmar eller hans eget, säger han.

Raza menar att läkarna måste ta hänsyn till eventuella komplikationer som kan uppstå.

– Vi måste också överväga hur mycket de inre organen har utvecklats som det senare skulle kunna komplicera saken och minska barnets möjligheter att överleva.

Tacksam familj

Nyhetssajten News.com skriver att barnets pappa Imran Sheikh inte hade råd att behandla sin son och vädjade tidigare om hjälp.

– Vi är en fattig familj. Jag är tacksam mot myndigheterna för att de hjälper oss att behandla mitt barn.

Pojken kommer från Sukkur, 45 mil norr om Karachi. Enligt pakistanska tidningen The Nation har en lokal guvernör gett sitt löfte på att pojken ska den vård han behöver.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Apple tappar stort i Kina

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Älvsbyn

1 timme sedan
"Larm om trafikolycka på riksväg 94/länsväg 356 i Älvsbyn.", skriver polisen på sin hemsida.

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.