Afghanska säkerhetsstyrkor kunde gripa de fem terror misstänkte i söndags.
1 av 3
Afghanska säkerhetsstyrkor kunde gripa de fem terror misstänkte i söndags.
Förra veckan dog 51 personer under terrorattackerna i Kabul.
2 av 3
Förra veckan dog 51 personer under terrorattackerna i Kabul. - Foto: Musadeq Sadeq/SCANPIX
De terrormisstänkta planerade en attack mot vice president Mohammed Khalili.
3 av 3
De terrormisstänkta planerade en attack mot vice president Mohammed Khalili.

Afghanska militanter planerade massiv terrorattack

Afghanska styrkor har stoppat vad som kunde ha blivit en massiv attack i Kabul. Fem personer greps och 10 ton sprängämnen beslagtogs.


KABUL. Efter terrorattacken i Kabul förra veckan beslagtog afghanska säkerhetsstyrkor en lastbil samtidigt som man grep fem militanter. I lastbilen upptäcktes 10 ton med sprängämnen som hade gömts i potatissäckar. Terrorgruppen planerade att spränga tätbefolkade områden i huvudstaden Kabul.

– Om den här mängden sprängämnen hade använts kunde det ha orsakat en storskalig blodspillan, säger en säkerhetstjänsteman till BBC News.

De gripna terrormisstänkta är civila pakistanier och afghaner. De misstänkta personerna har sagt att de planerade attacken tillsammans med två talibanska ledare, båda med kopplingar till Pakistans största säkerhetsorganisation, ISI. I samband med den planerade terrorattacken tänkte gruppen även utföra en attack mot Afghanistans andre vice president Mohammed Khalili.

Gripandet skedde i samband med en rad tillslag från afghanska säkerhetsstyrkor, efter terrorattacken i Kabul förra veckan där 51 människor dog.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!